APSIS och Innometrics går samman


Tillsammans sätter APSIS och Innometrics en ny standard för integrerad och datadriven marknadsföring med lanseringen av APSIS Profile Cloud. Lanseringen görs i samband med att APSIS förvärvar det svenska företaget Innometrics.

Inom digital marknadsföring går utvecklingen mot datadrivna lösningar som skapar möjligheter att anpassa kommunikationen ner till individnivå. Trots att många företag lägger stora resurser i att bli mer datadrivna i sin marknadsföring finns det tydliga utmaningar i att effektivt implementera lösningar som verkligen fungerar.

“Många attraheras av integrerad marknadsföring som koncept, men faktum är att de lösningar som finns har visat sig vara både ineffektiva och väldigt kostsamma. Vi vill förändra detta. De flesta lösningar som finns på marknaden är enligt oss alltför slutna. I teorin har dessa lösningar stor potential men i praktiken lyckas väldigt få marknadsförare uppnå önskat resultat. På Innometrics tycker vi att dessa lösningar är alldeles för svåra och tidskrävande att implementera. Vårt mål är därför att låta kunden ansluta sig till de lösningar som är mest effektiva för deras behov och på så sätt säkerställa att deras marknadsföringsaktiviteter blir så smidiga som möjligt” säger Mattias Ward, VD på Innometrics.

Lanseringen av APSIS Open Profile Cloud sammanfaller med förvärvet av Innometrics, som är specialiserade inom dataintegrationer och profilerade molntjänster.

“Det här förvärvet ger oss inte bara en utmärkt teknik, det ger oss också ett unikt kunnande inom datadriven marknadsföring i ett öppet system. Vi har sett kunder ställas inför enorma utmaningar när de försökt implementera de integrerade lösningar som redan finns på marknaden, och därför blir lanseringen av APSIS Profile Cloud ett naturligt steg för oss. För att vi ska vara framgångsrika måste våra kunder också vara det”, säger Anders Frankel, VD för APSIS.

Många system som finns ute på marknaden i dag kräver att företagen byter ut de flesta marknadsföringslösningar och går över till en samlad leverantör. Den avgörande skillnaden med APSIS Profile Cloud är att det går att integrera de lösningar som företaget redan använder och därmed skapa ett intelligent marknadsföringsnav baserat på de lösningar som verkligen fungerar för varje kund.

APSIS förvärv av Innometrics genomfördes i mitten av juni 2016.

Om APSIS
Vi på APSIS drivs av att möjliggöra framgångsrik marknadsföring för våra kunder. Vi är specialiserade inom e-postmarknadsföring, marketing automation, lead management och återaktivering för e-handel. Våra lösningar används av mer än 6 000 kunder världen över. För mer information, besök www.apsis.se

Om Innometrics
Innometrics vill förändra digital marknadsföring i grunden. Genom att föra samman data från separata enheter ger de marknadsförare världen över en unik överblick över sina kunder och de verktyg som behövs för att skapa personaliserad marknadsföring. För mer information, besök www.innometrics.com