Symboler i ämnesraden populär trend

Av APSIS

2012-06-28

#??$! Symboler kan användas för att göra dina ämnesrader mer iögonfallande. Det blir mer och mer populärt – men är det en bra idé eller kan det upplevas som störande?


Ta en titt på ämnesraderna nedan. Vilken sticker ut mest?

Nyheter för sommaren!
☼ ☼ ☼ Sommarens nyheter är här!
Här är sommarens nyheter
Nytt i sommar, här och nu!

Vilken syns bäst? Den med solarna sticker ut definitivt. Ögat dras till det som är annorlunda och bryter mönstret. Sannolikt kommer man att lägga märke till meddelandet i inkorgen, men det finns samtidigt inte något som visar att brev som har symboler i ämnesraden skulle ha bättre öppningsfrekvens eller leda till högre konvertering.

Vi har själva testat att använda symboler i vissa ämnesrader, men har inte nått några tydliga slutsatser. Har du provat? Berätta gärna om dina erfarenheter på tips@apsis.com.

Några punkter att tänka på:

  •  Om du ska ha symboler i ämnesraden - se till att det fungerar. Om du är osäker är det med största sannolikhet bättre att låta bli. Det är framför allt viktigt att välja rätt teckentabell så att det ser ut som du tänkt dig.
  • Räkna ändå med att det inte ser likadant ut överallt, då olika e-postklienter hanterar symboler på olika sätt.
  • Se till att välja symboler som passar för ditt meddelande. Ett hjärta kan vara rätt på Mors dag men känns nog mest konstigt om du säljer byggmaterial.
  • Tänk på att vissa symboler ser bra ut i stora storlekar, men kan förlora sin mening i mindre format.
  • Lägg symbolen först eller i början av ditt meddelande, så att den syns i alla inkorgar.


Om du inte brukar testa - se till att göra det nu! Ett split-test kan ge dig värdefull vägledning för att formulera dina ämnesrader rätt.

Kontakta oss för mer information om split-test.